Facebookmobilní aplikaceCo je nového

Jak můžete smazat vše, co Facebook ví o vašich aktivitách

Odstraňte historii připojení Facebooku na jiných webech a aplikacích

Pokud jste uživatelem Facebooku, je pravděpodobné, že jste se jednou rozhodli přihlásit se na web nebo se přihlásit k aplikaci pomocí svého účtu Facebook. Je to pohodlnější metoda, než usnadnit uživatelům na všech webových stránkách a ve všech aplikacích. Připojení k Facebooku k aplikaci nebo webu přináší nějaké náklady, které teoreticky necítíte, ale existují. Jakmile se rozhodneme spojit s Facebookem na webové stránce nebo v aplikaci, společnost Facebook bude vědět, o co se zajímáme, a dodá reklamu a články podle našich spojení s našimi aplikacemi třetích stran.

V loňském roce byla služba Facebook nucena umožnit uživatelům přístup k mazání celé historie účtu Facebook pomocí webových stránek a aplikací třetích stran. Přestože společnost oznámila, že k tomu dojde od roku 2018, až nyní, na začátku roku 2020, mají uživatelé tuto možnost.
Je podobný souborům cookie a mezipaměti v internetovém prohlížeči (Chrome, Firefox, Safari, Opera atd.).
V nejnovější aktualizaci aplikace Facebook pro robot a iOS, Facebook představil uživateli možnost smazat tuto historii.

Jak odstranit historii interakce účtu Facebook s webovými stránkami a aplikacemi

Nejjednodušší je z mobilní aplikace pro robot nebo iOS. Nejprve se ujistěte, že máte nejnovější verzi aplikace Facebook.

1. Nastavení a ochrana osobních údajů
2. Nastavení
3. Aktivita mimo Facebook
4. Clear History

Po tomto kroku bude smazána celá historie interakce s třetími stranami, ale mějte na paměti, že je možné ověřit vás po některých webech a aplikacích, kde jste pro ověření použili svůj účet Facebook.

Tato operace neodstraní historii vyhledávání na Facebooku nebo jiné předvolby aplikace. Přísně se týká interakce Facebooku s třetími stranami.

Tagy

Napsat komentář

Tlačítko Nahoru
zavřít